Riddarholmen

Restauranger på Riddarholmen

Utbudet av restauranger på Riddarholmen är ganska begränsat. Men här finns allt från enkla luncher till lyxiga middagar, stora event och fantastiska lokaler. När det kommer till restauranger är Riddarholmen ändå mest känt för restaurang Mälardrottningen och julbordet på Gamla Riksarkivet. På Gamla Riksarkivet huserar även pop-up restauranger då och då som är väl värda ett besök. Om du går över bron till Gamla Stan så finns det fler restauranger att välja på. 

Restaurang Mälardrottningen

Mälardrottningen är en av Stockholm mest kända båtar, hotell och restauranger. Mälardrottningen Yacht Hotel har varit en viktig del av stadsbilden under den senaste 40 åren. 

Här kan du ta en drink på uteserveringen eller njuta av en fantastisk middag med utsikt över Riddarfjärden.

Öppettider Mälardrottningen- Lady Sutton: Öppettider saknas på hemsidan men Mälardrottningen är främst öppen för middag. Ring för aktuella tider eller boka bord via hemsidan

  • Pris: Varmrätter 160-200:-
  • Adress: Riddarholmskajen
  • Hemsida

Svea Maträtt- Svea Hovrätt

I Svea hovrätt på Birger Jarls torg ligger restaurang Svea Maträtt som serverar lunch måndag till fredag. 

  • Öppettider: Måndag-Fredag 1030-1400
  • Adress: Birger Jarls torg 16
  • Hemsida

Gamla Riksarkivet- Garba

I Gamla riksarkivet på Arkivgatan 3 på Riddarholmen kan du äta på Garba som är en pop-up restaurang som är öppen vardagar kl 11-14. Under våren kommer Garba även vara öppen vissa kvällar för middag. Se deras hemsida för mer information. 

Gamla Riksarkivet är även platsen för en av Sveriges bästa julbord. För många Stockholmare är Riksarkivets julbord förstahandsvalet med dess enorma utbud av både traditionella och nya rätter under julen. 

Sandras Art Café

Sandras Art Café hette tidigare Carlas Café och ligger på Wrangelska backen på Riddarholmen. Dessvärre finns ingen mer information i nuläget kring utbud och öppettider

Restaurang Riddarholmen
Parkering Riddarholmen
Riddarholmen Stockholm

Restauranger

Parkering

Sevärdheter

Oavsett om du letar efter en restaurang för lunch eller middag eller kanske julbord på Riddarholmen så hjälper vi dig att hitta rätt. 

Vi hjälper dig att hitta parkering på Riddarholmen för korta och långa besök. 

Riddarholmen har flera hundra år historia, palats och sevärdheter över hela ön. Vi guidar dig till rätt sevärdhet.